Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 14 maart 2019

Pompidou donderdag 14 maart 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Peter Buwalda over zijn langverwachte tweede roman, 'Otmars zonen'. Bas Devos stelt zijn film 'Hellhole' voor en Jeroen Laureyns trok naar de tentoonstelling over Giorgio De Chirico in Bergen.

Peter Buwalda

Vanuit het niets bereikte Peter Buwalda de literaire top met zijn debuutroman 'Bonita Avenue'. Vijf literaire prijzen, topscores in de bestsellerlijsten en vertalingen wereldwijd. Dat was in 2010. Negen jaar later laat Buwalda eindelijk een tweede roman op de wereld los. In Otmars zonen stranden een jonge Shell-employé en een onderzoeksjournaliste in een sneeuwstorm op een Siberisch eiland. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

Ook regisseur Bas Devos stelt zijn tweede realisatie voor na zijn succesvolle debuut Violet. In Hellhole volgt hij het leven van drie eenzame mensen in Brussel. De film ging in première op de Berlinale en loopt vanaf woensdag 20 maart 2019 in de Belgische bioscopen.

BAM in Mons (Bergen) onderzoekt de impact van de Italiaanse kunstenaar Giorgio de Chirico op Belgische surrealisten als René Magritte en Paul Delvaux. Jeroen Laureyns ging kijken.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - donderdag 14 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram