Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 14 mei 2020

Pompidou donderdag 14 mei 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Rudi Meulemans over zijn nieuwe roman, waarin hij een reis door Zuid-West-Engeland maakt. Filip Tielens en Marieke Dermul stellen hun documentaire 'Pride is protest' voor.
© Ivan Put

Rudi Meulemans reist in zijn nieuwe boek door Zuid-West-Engeland

Rudi Meulemans reist in zijn nieuwe boek 'Een ander leven' in de voetsporen van Vita Sackville-West, Harold Nicolson en James Lees-Milne. Het waren drie schrijvende Britten met een grote voorliefde voor het Engelse landleven. In 1947 maakten ze een reis door Zuid-West-Engeland namens de National Trust, een organisatie die Engels erfgoed wil restaureren en bewaren. Ze deden het ene landgoed na het andere aan, als een pelgrimage langs iconen uit betere tijden. Die reis maakt Rudi Meulemans opnieuw in dit boek, verschenen bij De Bezige Bij.

In 1969 vonden in New York rellen plaats. Na een politie-inval in de homobar Stonewall Inn besloten New Yorkse homo's en lesbiennes zich te verzetten tegen jarenlange treiteringen door de politie. Het was de kiem voor de latere gay prides. Vijftig jaar na Stonewall trokken Marieke Dermul en Filip Tielens naar New York. Is de strijd voor de LGBTQ-gemeenschap ondertussen gestreden, of is die nog altijd aan de gang? Ze zoeken het uit in hun documentaire Pride is protest, te zien op Canvas op 16 mei.

Podcast Pompidou - donderdag 14 mei 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.