Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 14 november 2019

Pompidou donderdag 14 november 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat vandaag met Koen Broucke over zijn doctoraatsonderzoek, Jeroen Laureyns zal het hebben over Teresa Margolles en Koen Van Synghel ging voor ons naar de expo 'Architects at play'.
Koen Broucke

Koen Broucke

Koen Broucke komt in deze uitzending praten over zijn doctoraatsonderzoek, waarin hij vanuit een artistieke visie onderzoek doet naar de atmosferische lagen van de geschiedenis. De openbare verdediging van zijn onderzoek vindt plaats op 13 december in Museum Dr. Guislain in Gent. 

Jeroen Laureyns ging naar de eerste solotentoonstelling van Teresa Margolles in België. Met haar werk geeft ze een reactie op het geweld dat haar land, Mexico, teistert en maakt zo kunst die de sociale realiteit weergeeft. De expositie loopt nog tot 5 januari in BPS22 in Charleroi.

Koen Van Synghel zag de expositie 'Architects at play', met een focus op de grens tussen architect en kind. Via verwondering en speelsheid wordt er werk getoond waarin er werelden gecreëerd worden. 'Architects at play' is nog te zien tot 9 februari in CIVA Brussel

Podcast Pompidou - donderdag 14 november 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.