Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
📲 Pompidou donderdag 16 januari 2020

📲 Pompidou donderdag 16 januari 2020Kunst & Cultuur

Herman Koch stelt zijn nieuwe roman voor. Nicky Aerts praat verder met Chuck Hargrove over de Keith Haring-tentoonstelling in Bozar en Christophe Vekeman las Jean Genet.
Herman Koch© Nathalie Samain

Herman Koch zal het hebben over zijn nieuwe roman 'Finse dagen'

Na veertig jaar keert Herman Koch terug naar Finland, waar hij als jonge twintiger verbleef. Herhaaldelijk werd hem, met ongeloof, gevraagd werd naar zijn jeugd in Finland, dus daar moest wel een boek uit groeien. In 'Finse dagen' gaat hij op zoek naar zijn eigen geschiedenis en vraagt zich af hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren. Het boek is uit bij Ambo Anthos.

In Bozar loopt een grote overzichtstentoonstelling over Keith Haring. De Amerikaanse kunstenaar Chuck Hargrove, ook bekend als Kool Koor, woonde in de jaren 1980 in New York en kende Keith Haring goed. Ondertussen woont Hargrove al jaren in Brussel, maar in Pompidou haalt hij graag herinneringen op aan de woelige jaren waarin Haring actief was.

De Franse schrijver Jean Genet zwierf in de jaren 1930 door Europa, en werd omwille van dat landlopersleven in zowat elk Europees land gevangen gezet. In 'Dagboek van een dief' doet hij verslag van zijn schelmenstreken, en daar wilde Christophe Vekeman zich wàt graag in verdiepen. De Nederlandse vertaling is uit bij De Bezige Bij.

 

Podcast Pompidou - donderdag 16 januari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.