Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 19 september 2019 - live in M

Pompidou donderdag 19 september 2019 - live in M

Pompidou maakte live radio vanuit M - Museum Leuven. Curator Marjan Debaene deed het verhaal van 'Borman en zonen' uit de doeken bij Nicky Aerts. Eva Wittocx haalde de Franse kunstenares Béatrice Balcou naar Leuven.

In de vroege 16de eeuw stond de familie Borman bekend als de beste houtsnijders van Brabant. Ze maakten altaarstukken, grafmonumenten en heiligenbeelden en exporteerden die tot aan het Habsburgse hof. In hun werk komen de vormentaal van de Vlaamse Primitieven en de Renaissance samen. Hoewel de familie Borman het belangrijkste beeldhouwersatelier van de Lage Landen draaiende hield, en hun werk zich over de hele wereld verspreidde, zijn ze hier nauwelijks bekend. Daar brengt M – Museum Leuven verandering in met de najaarstentoonstelling ‘Borman en zonen’.

Maar M heeft ook aandacht voor hedendaagse kunst. Curator Eva Wittocx stelt het werk van de Franse kunstenares Béatrice Balcou voor. Met haar installaties en performances wil ze ons doen nadenken over de manier waarop we naar de dingen kijken en de tijd die we ervoor nemen.

Podcast Pompidou - donderdag 19 september 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden