Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 21 maart 2019

Pompidou donderdag 21 maart 2019Kunst & Cultuur

Tien jaar geleden overleed filosofe Patricia De Martelaere, en dat wordt herdacht aan de KU Leuven. Nicky Aerts praat erover met filosoof Paul Cortois. Louis De Cordier stelt zijn Biblioteca del Sol voor, en Wietse Marievoet kijkt uit naar Ivo Dimchev op Performatik.
Foto Emilia Milewska

Ivo Dimchev, Selfie Concert

Tien jaar na het overlijden van schrijfster en filosofe Patricia De Martelaere blikken we met Paul Cortois terug. Hoe kunnen we het werk van Patricia De Martelaere vandaag lezen? En wat maakt ze los bij een nieuwe generatie lezers? Die vragen staan ook centraal op een herdenkingsavond aan de KU Leuven.

Louis De Cordier werkt aan een ondergrondse bibliotheek waar duizenden boeken en zaden bewaard worden voor de volgende generaties, ook in geval van een apocalyptische ramp. Het boek Biblioteca del Sol, verschenen bij Ludion, documenteert dit bijzondere project.

De exuberante performer Ivo Dimchev is te gast op Performatik, de biënnale voor performancekunst in Brussel. In Kanal-Centre Pompidou dirigeert hij een Selfie Concert. Wietse Marievoet volgt het werk van Dimchev op de voet.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - donderdag 21 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laten ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram