Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 23 januari 2020

Pompidou donderdag 23 januari 2020Kunst & Cultuur

Jef Neve stelt zijn nieuwe album voor op Klara in deSingel. Filip Tielens trok naar Théâtre National, waar een Duitse regisseur het werk van de Franse publiekslieveling Edouard Louis bewerkt. En Catherine Vuylsteke dook in de geschiedenis van de Amerikaanse slavernij.
© Rob Walbers

Jef Neve stelt nieuw werk voor op Klara in deSingel

Jef Neve stelt exclusief en in avant-première zijn nieuwe album voor op Klara in deSingel, nog voor het in de winkel ligt. Hij omringt zich met een band vol topmuzikanten. Wie geen ticket voor Klara in deSingel bemachtigde, kan wel nog naar dit concert. Wat mogen we verwachten?

De Franse schrijver Edouard Louis weekte heel wat discussie los met zijn boek 'L'histoire de la violence', waarin hij het opneemt voor de jongeman die hem verkrachtte en beroofde. Thomas Ostermeier, één van de belangrijkste theatermakers in Duitsland, maakte een bewerking van het boek en dat is nu te zien in Théâtre National in Brussel. Filip Tielens ging kijken.

In 1931 tekende schrijfster Zora Neale Hurston het verhaal op van Oluale Kossola. De man werd in 1860 met het laatste slavenschip van West-Afrika naar de Verenigde Staten gebracht. Tot 2017 wilde geen enkele Amerikaanse uitgever dit boek, 'Barracoon', laten verschijnen. Nu is het er toch, en onlangs verscheen de Nederlandse vertaling bij De Geus. Catherine Vuylsteke las het boek.

Podcast Pompidou - donderdag 23 januari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.