Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 24 oktober 2019

Pompidou donderdag 24 oktober 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts gaat in gesprek met schrijver Jan Dumolyn over zijn nieuwe boek, Jeroen Laureyns heeft het over William Blake in het Tate Britain, en ook Christophe Vekeman schuift mee aan tafel.
Jan Dumolyn stelt een boek over de Brugse geschiedenis samen© Davy Coghe

Jan Dumolyn

Jan Dumolyn zal het hebben over zijn nieuwe boek ‘Brugge: een middeleeuwse metropool’. Het boek schetst de meest volledige geschiedenis van de stad tot nu toe. De teksten werden aangevuld met afbeeldingen uit Brugse musea. 'Brugge: een middeleeuwse metropool' is verschenen bij Uitgeverij Sterck & De Vreese

Jeroen Laureyns neemt ons mee naar de overzichtstentoonstelling van William Blake in het Tate Britain. Radicaal en rebels, maar vooral een inspiratiebron voor tal van kunstenaars. William Blake blijft één van de belangrijkste Britse kunstenaars, te zien in het grootste overzicht van deze generatie. 

Christophe Vekeman las voor ons het boek ‘Baron Wenckheim keert terug’ van de Hongaarse schrijver, én Man International Booker Prize-winnaar, Laszlo Krasznahorkai. Een grappig, meeslepend en vooral wonderlijk verhaal over een man die terugkeert naar zijn stad. 'Baron Wenckheim keert terug' is verschenen bij Wereldbibliotheek. Laszlo Krasznahorkai komt op 31 oktober 2019 naar Passa Porta.

Podcast Pompidou - donderdag 24 oktober 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.