Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 26 september

Pompidou donderdag 26 septemberKunst & Cultuur

Architectuur-onderzoeker en docent Maarten Liefooghe over de expo nav 20 jaar bouwmeesterschap in Vlaanderen. Boekenman Christophe Vekeman las 'De vriend' van Sigrid Nunez. Cineast Pieter-Jan Depue heeft een fotoboek uit : Kings of Afghanistan, en hij werkt nu aan een nieuw filmproject in Oekraïne.
Pieter-Jan De Pue

Kings of Afghanistan

Tijdens het Feest van de Arcitectuur startte ook de expo 'Open oproep. 20 jaar architectuur in publieke opdracht'. Die opdracht werd rond de eeuwwisseling in het leven geroepen door de eerste Vlaamse bouwmeester bOb Van Reeth. Er wordt o.m. een Wunderkammer getoond, een prikkelende schatkamer die het resultaat van 20 jaar Open Oproep verbeeldt. Welke veranderingen bracht dit initiatief in Vlaanderen op gang? Zien we het resultaat vandaag op straat? 

Pieter-Jan De Pue bracht, met tussenpozen, liefst acht jaar door in Afghanistan, voor zijn film 'The Land of the Enlightened', dat de prijs Beste Fotografie won in het Sundace Film Festival. Nu toont hij zijn beste foto's in een boek en een gelijknamige expo: 'Kings of Afghanistan'. De beelden zijn vooral gefocust op de weerbaarheid en levenslust van de kinderen in Afghanistan. 

Christophe Vekeman las 'De Vriend' van Sigrid Nunez. Ze kreeg voor dit boek de National Book Award 2018. Maar wat vindt boekenman Christophe V ervan? 

 

Podcast Pompidou - donderdag 26 september 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.