Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 28 mei 2020

Pompidou donderdag 28 mei 2020Kunst & Cultuur

Designmuseum Gent onderzoekt de invloed van Jan van Eyck op hedendaagse ontwerpers. Nicky Aerts praat erover met curator Siegrid Demyttenaere. Christophe Vekeman brengt het nieuwe boek van de Ierse schrijfster Anne Enright mee.
© Designmuseum Gent

Aan kleuren geen gebrek op de tentoonstelling Kleureyck in Designmuseum Gent

De grote tentoonstelling 'Van Eyck. Een optische revolutie' in MSK Gent moest voortijdig de deuren sluiten. Maar Jan Van Eyck staat nog tot voorjaar 2021 centraal in Gent. Het Designmuseum gaat dieper in op het innovatieve kleurgebruik van Jan Van Eyck. Hoe gaan vormgevers vandaag om met kleur, licht en materie? Dat onderzoekt Siegrid Demyttenaere in de tentoonstelling Kleureyck.

Ook kunstenaar Honoré d'O zocht inspiratie bij Jan Van Eyck. Hij creëerde de tentoonstelling 'De handdoek' op maat van de Sint-Jacobskerk in Gent, èn op maat van coronatijden. 

Anne Enright is één van de belangrijkste hedendaagse schrijvers in Ierland. Christophe Vekeman las haar nieuwe roman 'Actrice', verschenen bij De Bezige Bij.

Podcast Pompidou - donderdag 28 mei 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.