Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 4 april 2019

Pompidou donderdag 4 april 2019Kunst & Cultuur

Veel Spaanse passie in Pompidou. De Spaanse schilder Sorolla treft radiomaker Koen Fillet recht in het hart. En het Sint-Janshospitaal in Brugge brengt fragiele baroksculpturen uit Spanje bijeen. Tel daarbij nog Christophe Vekeman!

Net echt, die tranen! Meesterwerken uit de Spaanse barok zijn te zien het Sint-Janshospitaal in Brugge


De Spaanse kunst bereikte een hoogtepunt tijdens de Barok. In musea over de hele wereld vind je religieuze schilderijen van bekende meesters als Murillo en Zurbaran. Minder bekend, maar even indrukwekkend, zijn de beeldhouwwerken die in die periode gemaakt werden. Pedro de Mena drukte het lijden van Christus zo realistisch uit, dat je haast pijn krijgt bij het kijken. Ruud Priem weet er alles over.

Schilder en radiomaker Koen Fillet is dan weer helemaal in de ban van de Spanjaard Joaquin Sorolla. Geen schilder speelt zo met het licht, daar heeft een tentoonstelling in de National Gallery hem nog maar eens van overtuigd.

Christophe Vekeman heeft een boon voor vergeten schrijvers. Zoals de Zwitserse Fleur Jaeggy. Uitgeverij Koppernik zet haar opnieuw op de kaart, met de vertaling van haar roman 'SS Proleterka' en de verhalenbundel 'Ik ben de broer van XX'.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - donderdag 4 aprilt 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram