Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 7 februari 2019

Pompidou donderdag 7 februari 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met de Nederlandse dichteres Radna Fabias. Lore Baeten en Feras Abo Dabboseh zijn te gast op het festival Moussem Cities: Damascus. Brigitte Herremans stelt het werk van de Palestijnse schrijver Sayed Kashua voor.
Foto Wouter le Duc

Radna Fabias

De Nederlands-Antilliaanse dichteres Radna Fabias maakte in 2018 grote indruk met haar bundel Habitus, verschenen bij De Arbeiderspers. Nu gaat ze op tournee in Vlaanderen met Saint Amour.

Het festival Moussem Cities zoomt dit jaar in op de kunstscene in Damascus. Het festivalcentrum wordt ingevuld door Lagrange Points, een organisatie die ijvert voor een niet-religieuze Arabische boekhandel in Brussel. Arabiste Lore Baeten en politicoloog Feras Abo Dabboseh vertellen meer.

Brigitte Herremans brengt 'Wijzigingen bijhouden' van de Palestijnse schrijver Sayed Kashua mee. De Nederlandse vertaling verscheen bij Ambo Anthos.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. 

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Donderdag 7 februari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.