Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 7 november 2019

Pompidou donderdag 7 november 2019Kunst & Cultuur

Vandaag is Pompidou opnieuw live op de boekenbeurs. Ivo Victoria komt het hebben over zijn nieuwe boek, en Gaea Schoeters en Christophe Vekeman lazen elk voor ons een boek.
Ivo VictoriaMarc Driessen

Ivo Victoria schrijft een eerbetoon aan zijn moeder

Alles is oké’, zo heet het nieuwe boek van Ivo Victoria. Hij brengt een laatste hommage aan zijn moeder, ooit een bevlogen lerares die besloot op te staan tegen een demonische directeur. Haar levensverhaal werd omgesmeed tot een heroïsche tragikomedie, vooraleer die samen met haar verdwijnt. ‘Alles is oké’ verscheen bij Lebowski.

Gaea Schoeters las voor ons ‘Vind me’, de langverwachte opvolger van bestseller ‘Call me by your name’ van André Aciman. Het boek speelt zich vijftien jaar na de allesbepalende zomer af, en toont opnieuw dat Aciman een meester is in het ontleden van gevoel en verlangen. ‘Vind me’ verscheen bij Ambo Anthos.

Christophe Vekeman herontdekt voor ons het werk van Godfried Bomans. In de reeks ‘Gedundrukt’ van uitgeverij Van Oorschot worden 320 meesterlijke pagina's gebundeld tot ‘De brandmeester’, waarin het enorme talent van Bomans tot uiting komt. ‘De brandmeester is verschenen bij Van Oorschot.

Podcast Pompidou - donderdag 7 november 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.