Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 10 februari 2020

Pompidou maandag 10 februari 2020Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met beeldend kunstenaar Mark Manders over zijn overzichtstentoonstelling in het Bonnefantenmuseum. Cultuurfilosoof Stéphane Symons onderzoekt de kunst van het vergeten. Elise Dupré zag Alex Cecchetti en Laure Prouvost in Netwerk Aalst.
© Mark Manders

Mark Manders, Composition with blue

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht begint 2020 met de overzichtstentoonstelling ‘The absence of Mark Manders’. De tentoonstelling brengt een overzicht van het organisch gevormde oeuvre van Mark Manders.

Wat hadden de grote denkers van de twintigste eeuw te zeggen over het verstrijken van de tijd? Cultuurfilosoof Stéphane Symons somt het op in ‘De kunst van het vergeten. Naar een filosofie van de vergankelijkheid’, verschenen bij Vantilt.

Kunstenaars Alex Cecchetti en Laure Prouvost projecteren in de tentoonstelling Occupie Paradit hun ideeën over een fantastisch paradijs. Ze leiden je rond in een bevreemdende omgeving waar je verhalen hoort over de kosmos en de liefde. Elise Dupré ervoer het aan den lijve in Netwerk Aalst

Podcast Pompidou - maandag 10 februari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.