Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 11 mei 2020

Pompidou maandag 11 mei 2020Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met schrijver Alfred Birney over zijn nieuwe roman, en met filosoof Tim Christiaens over de Italiaanse filosoof Giorgio Agamben.
© Eddo Hartmann

Alfred Birney schreef een vervolg op zijn succesvolle roman 'De tolk van Java'

Alfred Birney voert in zijn nieuwe roman 'In de wacht' opnieuw zijn alter ego Alan Noland op, het personage dat ook al opdook in 'De tolk van Java'. In het nieuwe boek wacht Alan Noland op een operatie in het ziekenhuis en fulmineert er op los. Niets en niemand wordt ontzien, ook hijzelf niet. 'In de wacht' verscheen bij De Geus.

De Italiaanse filosoof Giorgio Agamben mengde zich naar aanleiding van covid-19 in het publieke debat. In de Italiaanse krant 'Il Manifesto' schreef hij dat de overheid ten onrechte de noodtoestand uitroep. Volgens hem maakten ze misbruik van de angst voor het coronavirus om een aanval op de burgerlijke vrijheid in te zetten. Wat bedoelt Agamben precies? We vragen het aan filosoof Tim Christiaens.

Podcast Pompidou - maandag 11 mei 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.