Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 14 oktober 2019

Pompidou maandag 14 oktober 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met schrijver Bart Moeyaert en theaterregisseur Sarah Moeremans. Jeroen Laureyns is terug uit Londen, waar hij een grote tentoonstelling over beeldhouwer Antony Gormley zag.

Een topjaar voor Bart Moeyaert: de Astrid Lindgren Memorial Award èn een nieuwe dichtbundel

Bart Moeyaert sleepte dit voorjaar de Astrid Lindgren Memorial Award in de wacht, zeg maar de Nobelprijs voor Jeugdliteratuur. En nu verschijnt er een nieuwe dichtbundel, eentje waarin de tijd door de vingers glipt. Helium is verschenen bij Querido.

De Vlaamse theaterregisseur Sarah Moeremans was de voorbije jaren vooral in Nederland aan de slag. Maar nu komt ze naar NT Gent, en neemt er samen met regisseur Joachim Robbrecht de theaterklassieker Rijgen van Arthur Schnitzler onder handen.

In 2003 plaatste de Britse beeldhouwer Antony Gormley honderd gietijzeren beelden op het strand van De Panne. Een iconisch beeld. Nu loopt er in de Royal Academy in Londen een overzichtstentoonstelling van de kunstenaar. Jeroen Laureyns ging kijken.

Podcast Pompidou - maandag 14 oktober 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.