Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 16 maart 2020

Pompidou maandag 16 maart 2020Kunst & Cultuur

De opmars van het coronavirus heeft zware gevolgen voor de culturele sector. Musea moeten de deuren sluiten, concerten en voorstellingen worden afgelast. Nicky Aerts praat met enkele gedupeerden.
© Lod

Beeld van de voorstelling 'Moby Dick, at last Queequeg speaks' in een regie van Gorges Ocloo

De Nationale Veiligheidsdienst heeft verregaande maatregelen opgelegd om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dijken. Zo worden alle culturele evenementen geannuleerd.

Nog voor het zover die maatregelen gecommuniceerd werden, had Jerry Aerts al besloten om alle activiteiten in deSingel op te schorten. Hij was, net als vele collega's in de culturele sector, ongerust geworden na de aanbevelingen van virologen in de media.

Maar bij de tijdelijke sluiting van een culturele instelling komt heel wat kijken. Er moeten oplossingen gezocht worden voor artiesten en personeel, er moeten maatregelen genomen worden om ziekte in de ploeg op te vangen en er worden heel wat inkomsten mislopen. Jeroen Vanacker van Concertgebouw Brugge en Franky Devos van Vooruit kunnen ervan meespreken.

Voor kunstenaars zijn de gevolgen catastrofaal. Vorige week had normaal gezien de muziektheatervoorstelling 'Moby Dick, at last Queequeg speaks' van Lod in première moeten gaan. Regisseur Gorges Ocloo werkte jaren aan de voorstelling. Alles was net af, toen bleek dat de première niet zou kunnen doorgaan. De voorstelling hernemen op een ander moment blijkt niet zo evident.

Podcast Pompidou - maandag 16 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram