Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 17 februari 2020

Pompidou maandag 17 februari 2020 Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Anneleen Van Offel over haar debuutroman ‘Hier is alles veilig’. Brigitte Herremans las het nieuwe boek van Nir Baram, en Karen Verschooren stelt de nieuwe editie van Artefact in Leuven voor.
© Lebowski publishers

Anneleen Van Offel

Hier is alles veilig is de debuutroman van Anneleen Van Offel, verschenen bij Lebowski. Het verhaal is een aangrijpende roadtrip door een land dat onder hoogspanning staat. Van Offel reisde hiervoor meermaals naar Israël en sprak er met soldaten en hun familie.

De politieke onrust in Israël staat ook centraal in 'Aan het einde van de nacht', het nieuwe boek van Nir Baram dat verscheen bij De Bezige Bij. Midden-Oosten-experte Brigitte Herremans las het boek.

Artefact is het jaarlijkse kunstfestival van kunstencentrum STUK in Leuven, waarin hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen centraal staan. Curator Karen Verschooren koos dit jaar voor het thema 'Alone, together'. Prangende vragen over eenzaamheid zijn er geen taboe. 

Podcast Pompidou - maandag 17 februari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.