Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 18 en dinsdag 19 maart 2019: Rembrandt

Pompidou maandag 18 en dinsdag 19 maart 2019: RembrandtKunst & Cultuur

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt stierf. Dat wordt volop herdacht in Nederland, en deze week ook in Pompidou.

Alle Rembrandts in Rijksmuseum

In Nederland wordt het 350ste sterfjaar van Rembrandt uitgebreid herdacht met boeken en tentoonstellingen. Pompidou haalt het beste uit dat grote aanbod.

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft de grootste collectie schilderijen, tekeningen en etsen van Rembrandt ter wereld. In dit herdenkingsjaar haalde curator Eric Hinterding alle werken uit de kast. De tentoonstelling Alle Rembrandts schetst een uitstekend beeld van Rembrandt als mens en als kunstenaar. Bij de tentoonstelling verschijnt een nieuwe biografie door Rijksmuseum-conservator Jonathan Bikker: 'Rembrandt, biografie van een rebel'. Chantal Pattyn praat met beide heren op maandag 18 maart en dinsdag 19 maart 2019.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - maandag 18 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Podcast Pompidou - dinsdag 19 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.