Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 18 mei 2020

Pompidou maandag 18 mei 2020Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Sarah De Vlam over haar debuut 'Passage Pyreneeën', en met Bart Lodewijks over een bijzonder kunstproject in Gent. Benno Barnard brengt een klassieker van William Wordsworth mee.
© Uitgeverij Vrijdag

Sarah De Vlam woont in Spanje maar vond daar een stukje Belgische geschiedenis terug

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtten duizenden Belgen via een ontsnappingsnetwerk naar Spanje. Hun verhalen werden veelal vergeten, maar worden nu door historica Sarah De Vlam tot leven gewekt in 'Passage Pyreneeën', verschenen bij Vrijdag.

Het is 250 jaar geleden dat de Engelse dichter William Wordsworth geboren werd. Om dat te vieren, bracht Athenaeum de eerste Nederlandse vertaling uit van 'Prelude'. Het was het begin van een bundel waarmee Wordsworth de hele wereld wou vatten, maar verder dan de prelude kwam hij niet. Heeft die bundel de tand des tijds doorstaan? We vragen het aan Benno Barnard.

Kunstenaar Bart Lodewijks raakte in de Gentse volkswijk Brugse Poort betrokken bij de verbouwing van een socio-cultureel centrum. Via tekeningen leerde hij de buurt en haar bewoners kennen. Hun verhalen vinden we in het boek 'Meibloemstraat tekeningen', verschenen bij Roma Publications.

Podcast Pompidou - maandag 18 mei 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.