Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
📲 Pompidou maandag 2 december 2019

📲 Pompidou maandag 2 december 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat vandaag met Lisaboa Houbrechts over haar nieuwe voorstelling, Jo Van Den Berghe brengt een eerbetoon aan Juliaan Lampens en Pieter T'Jonck trok naar een tentoonstelling van choreograaf William Forsythe.
Lisaboa HoubrechtsAstrid Theunynck

Lisaboa Houbrechts

Lisaboa Houbrechts maakt in samenwerking met Toneelhuis haar nieuwe voorstelling ‘Breugel’. Ze duikt in de ontstaansgeschiedenis van De Dulle Griet en spint een web van verloren gegane verhalen. ‘Breugel’ gaat op 6 december in première bij Toneelhuis

Jo Van Den Berghe brengt een eerbetoon aan de overleden architect Juliaan Lampens. Hij laat een omvangrijk oeuvre achter waarin de artistieke waarde van architectuur centraal staat. Op 14 december vindt er een eerbetoon plaats in De Singel.

Choreograaf William Forsythe komt naar December Dance in Brugge, maar er loopt ook een tentoonstelling rond zijn werk in het Museum Folkwang in Essen. Pieter T'Jonck ging kijken.

Podcast Pompidou - maandag 2 december 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.