Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 2 maart 2020

Pompidou maandag 2 maart 2020Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Sofie De Caigny, directeur van het VAI en met Femke Gyselinck en Hendrik Lasure over hun nieuwe productie. Jeroen Laureyns trok naar het SMAK.

Drie dansers en één muzikant verkennen de mogelijkheden van popmuziek in hedendaagse dans in kc Nona.

De Vlaamse Gemeenschap bekroonde het Vlaams Architectuur Instituut met een Ultima voor Roerend Erfgoed. De jury had lovende woorden voor de manier waarop het VAI haar rijke collectie beheert en architectuur zichtbaar maakt voor het brede publiek. Op dit moment loopt in het VAI de tentoonstelling RE-PRACTICE RE-VISIT RE-TURN, waarin elf Vlaamse architectuurprojecten worden gekoppeld aan elf Japanse evenknieën. Reden genoeg voor een gesprek met directeur Sofie De Caigny komt langs.

Choreografe Femke Gyselinck verkent de verhouding tussen popmuziek en hedendaagse dans in haar nieuwe voorstelling Moving Ballads. Ze krijgt daarvoor de hulp van jazzmuzikant Hendrik Lasure. Première in kc Nona in Mechelen.

Het SMAK nodigde de Libanese kunstenaar Charbel-joseph H. Boutros uit voor een tentoonstelling. Jeroen Laureyns ging kijken.

Podcast Pompidou - maandag 2 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.