Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 2 september 2019

Pompidou maandag 2 september 2019Kunst & Cultuur

De eerste uitzending van Pompidou levert meteen vuurwerk op. Chantal Pattyn brengt twee operabazen rond de tafel: Peter de Caluwe van De Munt en Jan Vandenhouwe van Opera Vlaanderen.
© Opera Ballet Vlaanderen/Filip Van Roe en De Munt

Jan Vandenhouwe van Opera Vlaanderen. en Peter de Caluwe van De Munt.

Jan Vandenhouwe begint aan zijn eerste seizoen als artistiek directeur van Opera Vlaanderen. Voor de eerste voorstelling, Don Carlos van Verdi, bracht hij meteen een dreamteam samen: muziekdirecteur Alejo Perez, regisseur Johan Simons en kunstenaar Hans Op de Beeck.

Peter de Caluwe is ondertussen al twaalf jaar algemeen directeur van De Munt. Het operaseizoen opent voor hem niet alleen met Macbeth Underworld, een creatie van Pascal Dusapin. Er ligt ook een boek klaar: 'Opera. Passie(s) en controverse(n)', verschenen bij Lannoo. Daarin vertelt hij wat opera vandaag kan betekenen voor het publiek.

Waarin vinden beide operadirecteurs elkaar. En zijn er ook zaken waarover ze het radicaal oneens zijn? Chantal Pattyn brengt hen samen rond de tafel.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.