Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 20 januari 2020

Pompidou maandag 20 januari 2020Kunst & Cultuur

Wat kan Winnie Mandela voor ons betekenen? Chantal Pattyn praat erover met Junior Mthombeni en Tutu Puoane. En er beweegt wat in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Een gesprek met Alexandra De Poorter, algemeen directeur a.i.
© Reyer Boxem

Negen vrouwelijke performers met Afrikaanse roots gaan op zoek naar de erfenis van Winnie Mandela

Winnie Mandela was een icoon in de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika. Ze was ook omstreden. De voorstelling 'Dear Winnie' in KVS brengt een andere kijk op Winnie Mandela. Aan het woord zijn regisseur Junior Mthombeni, zelf zoon van een ANC-verzetsstrijder, en negen vrouwelijke performers uit de Afrikaanse diaspora, onder wie zangeres Tutu Puoane.

De Koninklijke Musea voor Kunst & Geschiedenis hebben woelige jaren achter de rug. De erbarmelijke staat van het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark kwam regelmatig in het nieuws. Het Chinees Paviljoen en de Japanse Toren moesten sluiten. Hoe ziet de toekomst eruit, nu het Chinees paviljoen en de Japanse Toren door de Brusselse regering beschermd werden? Het ontbreekt de komende jaren niet aan grote projecten. Tegen 2022 moet de waardevolle wintertuin van Victor Horta gerestaureerd zijn. Een gesprek met Alexandra De Poorter, algemeen directeur a.i. van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, dringt zich op.

Podcast Pompidou - maandag 20 januari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.