Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 21 oktober 2019

Pompidou maandag 21 oktober 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Benno Barnard over zijn nieuwe boek, Sara Debroey heeft het over Toulouse-Lautrec en Mesut Arslan komt spreken over zijn nieuwe voorstelling.
Benno BarnardIsabel Pousset

Benno Barnard schreef een prachtig poëtisch dagboek

Zingen en creperen’, het nieuwe boek van Benno Barnard, is een poëtisch dagboek over de werkelijkheid zoals de schrijver ze beleeft. Barnard vertelt ons over zijn jaren op het Britse platteland, en becommentarieert turbulente gebeurtenissen uit zijn leven. ‘Zingen en creperen’ verscheen bij uitgeverij atlas contact.

In het Grand Palais in Parijs is op 9 oktober de nieuwe tentoonstelling ‘Résolument moderne’ geopend, met werk van de Franse schilder Toulouse-Lautrec. Sara Debroey praat met ons over de tentoonstelling, en waarom iedereen die zou moeten zien.

Mesut Arslan komt spreken over zijn nieuwe voorstelling ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’, waarin hij verder wil gaan dan het origineel. Door manipulatieve ingrepen verandert de voorstelling in een politieke lezing, die het publieke leven en het private tegen elkaar afweegt. 'Who's afraid of Virginia Woolf?' gaat in première op 31 oktober in KVS BOX.

 

Podcast Pompidou - maandag 21 oktober 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.