Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 23 maart 2020

Pompidou maandag 23 maart 2020Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met theatermaker Ivo Van Hove en met Jozef Deleu, kersvers laureaat van de Arkprijs van het Vrije Woord. Marieke De Maré stelt haar debuut voor en Lode Delputte las het nieuwe boek van Laurent Binet.
©Jan Versweyveld

Schopt corona ook de plannen van Ivo Van Hove in de war?

Theatermaker Ivo Van Hove heeft doorgaans een goed gevulde agenda. Maar nu wordt de wereldpremière van zijn nieuwe stuk 'Wie heeft mijn vader vermoord' door de coronacrisis noodgedwongen uitgesteld. Ook zijn producties 'La Ménagerie de verre' in Parijs en 'West Side Story' in New York werden noodgedwongen on hold gezet. Ondertussen zit het Internationaal Theater Amsterdam niet stil: de acteurs van het ensemble lezen elke dag verhalen uit de Decamerone voor.

Marieke De Maré heeft haar eerste boek uit: Bult, verschenen bij Vrijdag. 133 bladzijden over een oude en een jonge vrouw en een magere man op een heuvel. Op die bult worden taarten gegeten en ontspinnen zich vele emoties.

In zijn nieuwe roman 'Beschavingen' bedenkt Laurent Binet een alternatieve wereldgeschiedenis. Journalist Lode Delputte is goed thuis in de Franse literatuur en las het boek. 'Beschavingen' verscheen in Nederlandse vertaling bij Meulenhoff

En we feliciteren Jozef Deleu, die afgelopen weekend de Arkprijs van het Vrije Woord kreeg.

 

Podcast Pompidou - maandag 23 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.