Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 25 maart 2019

Pompidou maandag 25 maart 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts neemt u mee naar het FoMu en Museum Dhondt-Dhaenens, en Christophe Vekeman waagde zich aan Melkboer, het boek dat in 2018 de Man Booker Prize in de wacht sleepte.

Mario Merz, 1986, uit de collectie van Jan Hoet

Tamara Berghmans onderzocht de geschiedenis van het Belgische fotoboek van de 19de eeuw tot vandaag. Het resultaat is te zien op de tentoonstelling Photobook Belge in FoMu. De catalogus verscheen bij Hannibal.

De collectie van het SMAK toont het verzamelbeleid van Jan Hoet als museumdirecteur, maar welke werken kocht hij aan voor zijn privé-collectie. Dat is momenteel te zien in Museum Dhondt-Dhaenens. Melanie Deboutte voert onderzoek naar het archief van Jan Hoet.

Christophe Vekeman las 'Melkboer', het boek waarmee de Noord-Ierse schrijfster Anna Burns in 2018 de Man Booker Prize in de wacht sleepte. De Nederlandse vertaling verscheen bij Prometheus.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - maandag 25 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.