Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 25 mei 2020

Pompidou maandag 25 mei 2020Kunst & Cultuur

Ah, quelle aventure! We kunnen terug tentoonstellingen bezoeken. Chantal Pattyn staat stil bij Jacqueline Mesmaeker in Bozar en Marlene Dumas in Zeno X, samen met Sophie Lauwers, Lieze Eneman en Jeroen Laureyns. En Chris Van Camp vertelt over haar debuut 'De kus van Dabrowski'.

Peggy & Jacqueline Mesmaeker

Jacqueline Mesmaeker werd in 1929 geboren in Brussel. Ze zette haar eerste stappen in de modewereld, maar was vanaf de jaren '70 actief in de beeldende kunsten. Na een expo in CC Strombeek, kunnen we nu in Bozar een ruimere wandeling door haar oeuvre maken. Curator Lieze Eneman en Sophie Lauwers, hoofd tentoonstellingen bij Bozar, vertellen er meer over.

Galerie Zeno X in Antwerpen blikt terug op 25 jaar samenwerking met Marlene Dumas in de tentoonstelling Double Takes. Jeroen Laureyns ging kijken.

Het werk van de Poolse psycholoog Kazimierz Dabrowski deed Chris Van Camp op een andere manier naar zichzelf en naar haar afkomst kijken. In 'De kus van Dabrowski', verschenen bij Manteau, doet ze haar pijnlijke jeugd uit de doeken.

Podcast Pompidou - maandag 25 mei 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.