Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
📲 Pompidou maandag 25 november 2019

📲 Pompidou maandag 25 november 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat vandaag met Gerardo Salinas over een nieuw theaterfestival in de KVS, Jürgen Pieters zal het hebben over Suse Esberg en Jeroen Laureyns ging voor ons naar Ciprian Muresan in het SMAK.
Gerardo SalinasDanny Willems

Gerardo Salinas

Gerardo Salinas, stadsdramaturg bij de KVS, is één van de organisatoren van het theaterfestival Proximamente. Chili, Argentinië, Uruguay en Brazilië slaan de handen in elkaar om het beste theaterwerk uit Latijns-Amerika op het podium in Brussel te brengen. Proximamente loopt van 26 tot 30 november in de KVS.

Jürgen Pieters schreef ‘De asse waait de tuin weer binnen’, waarin hij het verhaal vertelt van de mysterieuze boeken van Suse Esberg. Hij gaat op zoek naar het verhaal achter de boeken die Willy roggeman in 1953 op zijn studentenkamer vond. ‘De asse waait de tuin weer binnen’ is verschenen bij ASP. Er is ook een tentoonstelling te zien tot 30 november in Vandenhove Gent.

Jeroen Laureyns ging voor ons kijken naar Ciprian Muresan. In het kader van Europalia Romania is hij te zien met werk dat gezien moet worden tegen een achtergrond van ideologische verschuiving. Zijn solotentoonstelling is nog te zien tot 19 januari 2020 in SMAK.

Podcast Pompidou - maandag 25 november 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.