Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 3 juni 2019

Pompidou maandag 3 juni 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met kunstenaar Kati Heck, en verkent met Amaryllis Jacobs het werk van Studio Mumbai. Een tentoonstelling in Berlijn zet het imago van de expressionistische kunstenaar Emil Nolde op de helling.
© Kati Heck - Studio Mumbai

Het gekke universum van Kati Heck is nu te zien bij Tim Van Laere Gallery

Voor de vierde keer wijdt Tim Van Laere Gallery een solotentoonstelling aan Kati Heck. Met een reeks nieuwe schilderijen, textielwerken en foto's werkte Heck een futuristisch universum uit, waar realiteit en fantasie elkaar ontmoeten. Ze liet zich daarvoor inspireren door de Amerikaanse sociologe Donna Haraway.

Het Indische architectenbureau Studio Mumbai combineert modern design met lokale ambachten en materialen. Amaryllis Jacobs toont in de Brusselse galerie Maniera een reeks meubelen en gebruiksvoorwerpen van Bijoy Jain, oprichter van Studio Mumbai. Stoelen in bamboe en steen, een lamp in papier ... het is er allemaal terug te vinden.

De Duitse expressionist Emil Nolde is van zijn voetstuk gevallen. Zelf stelde hij zich voor als een slachtoffer van het nationaal-socialisme, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat hij net veel nazi-sympathieën had. Het hele verhaal wordt uit de doeken gedaan op een tentoonstelling in Hamburger Bahnhof in Berlijn, gezien door Karen Billiet.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - maandag 3 juni 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.