Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 30 september

Pompidou maandag 30 septemberBlijf verwonderd!

Roderik Six schreef een nieuwe roman, 'Volt'. Frie Leysen wordt met een EFFE lifetime achievement award beloond voor haar carrière als festivaldirecteur. En Jeroen Laureyns ging voor ons kijken naar de expo van Younes Baba in MuZee.
VoltPrometheus

Volt

Vier jaar na zijn alom goed onthaalde roman 'Val', brengt auteur Roderik Six een nieuw boek uit, 'Volt', een dystopische toekomstparabel over een tropisch eiland waar de financiële elite zich na de onvermijdelijke wereldbrand verschanst.

Frie Leysen richtte in 1994 samen met Guido Minne het Kunstenfestivaldesarts op en liet het uitgroeien tot een een internationale referentie voor hedendaagse podiumkunsteneen internationale referentie voor hedendaagse podiumkunsten. Vanaf 2006 zette ze haar schouders onder tal van internationale projecten, zo was ze onder meer te vinden als artistiek leider, curator of adviseur bij Theater der Welt, de Berliner Festspiele en Meeting Points. Zo speelde ze een rol in de internationale kunstwereld. Reden genoeg voor de European Festivals Association om haar te belonen met een lifetime achievement. 

En in MuZee loopt een tentoonstelling van Younes Baba-Ali. Hij houdt er van de kijker in zijn installaties te confronteren met de taboes die we doorgaans liever blindelings aan ons voorbij laten gaan. Zoals de vraag: wie is ‘migrant’ en wat betekent het om ergens ‘thuis’ te zijn? Jeroen Laureyns ging kijken. 

Podcast Pompidou - maandag 30 september 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.