Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 4 mei 2020

Pompidou maandag 4 mei 2020Kunst & Cultuur

De tentoonstelling 'Van Eyck. Een optische revolutie' moest de deuren sluiten. Maar niet getreurd: het KIK publiceerde een lijvig werk over de restauratie van de buitenluiken van het Lam Gods. Chantal Pattyn praat met hoofdrestauratrice Hélène Dubois en met Bart Fransen van het KIK.
© www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw

Het centrale paneel van het Lam Gods

Vier jaar lang werkte een multidisciplinair team van het Koninlijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) aan het onderzoek en de restauratie van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck

Tijdens de restauratie werden overschilderingen weggehaald en nam de kennis over het veelluik toe. De restauratoren van het Lam Gods schrijven hun ontdekkingen neer in een stevige wetenschappelijke publicatie: 'The Ghent Altarpiece. Research and conservation of the exterior'. 

Chantal Pattyn praat met Hélène Dubois, die de restauratie van het Lam Gods leidde, en met Bart Fransen, die de publicatie coördineerde.

Podcast Pompidou - maandag 4 mei 2020

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.