Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 7 oktober 2019

Pompidou maandag 7 oktober 2019Blijf verwonderd!

Een nieuwe theatervoorstelling over de grondlegger van de psychoanalyse en een boek over de vrouw van Theo van Gogh, daarover heeft Chantal Pattyn het met Ivo Van Hove en Hans Luijten.
Ivo van Hove

Ivo van Hove

Ivo van Hove hoeft al lang geen introductie meer. Met Internationaal Theater Amsterdam maakt hij, in coproductie met Het Toneelhuis, de nieuwe voorstelling FREUD, gebaseerd op een scenario van Jean-Paul Sartre. Het stuk schetst het portret van een jonge Freud, die tot de ontdekking van de droomanalyse komt.

Hans Luijten heeft het over zijn nieuwe boek ‘Alles voor Vincent', verschenen bij Prometheus. een biografie over Jo van Gogh-Bonger, de vrouw van Theo van Gogh, broer van de grote schilder. Hij schrijft in zijn boek over de invloed die zij had op het werk van Vincent van Gogh en zijn nalatenschap. Het boek toont een veelzijdig leven van een geëngageerde vrouw.

Podcast Pompidou - maandag 7 oktober 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.