Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou maandag 8 juni 2020

Pompidou maandag 8 juni 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Frederik Willem Daem over zijn roman 'Tekens van leven', een toogverhaal. Catherine Vuylsteke brengt 'De straat' van de Afro-Amerikaanse schrijfster Ann Petry mee. Elise Dupré trok naar de tentoonstelling van Thao Nguyen Phan in Wiels.
© Catherine Lemblé

Vijf jaar na zijn bekroonde verhalenbundel pakt Frederik Willem Daem uit met een roman

Frederik Willem Daem schreef jaren op café en observeerde er de biotoop van tooghangers, pooltafels en Long Island Ice Tea. Daaruit groeide zijn eerste roman, 'Tekens van leven', verschenen bij De Bezige Bij.

De Amerikaanse schrijfster Ann Petry debuteerde in 1946 met 'De straat'. Daarin beschrijft ze het harde leven van een alleenstaande, zwarte moeder in Harlem. De Nederlandse vertaling is nu uit bij Atlas Contact. Catherine Vuylsteke las het boek.

In video's en schilderijen haalt Thao Nguyen Phan poëtische herinneringen op aan de geschiedenis van haar thuisland, Vietnam. Haar werk is nu te zien in Wiels. Elise Dupré ging kijken.

Podcast Pompidou - maandag 8 juni 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.