Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
📲 Pompidou maandag 9 december 2019

📲 Pompidou maandag 9 december 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat vandaag met Wim Vandekeybus over zijn nieuwe voorstelling 'Traces', Bruno V. Roels heeft het over zijn solotentoonstelling bij FIFTY ONE en Jeroen Laureyns ging kijken naar de nieuwe retrospectieve over Martin Kippenberger.
Wim VandekeybusDyod

Wim Vandekeybus

Bruno V. Roels maakte zijn nieuwe solotentoonstelling ‘Looking for Paradise’. Een kans om in de fotograaf zijn inspiratiebronnen te duiken, gaande van televisie tot conceptuele kunst. ‘Looking for Paradise’ is vanaf 10 december 2019 te zien in Gallery 51.

Jeroen Laureyns ging voor ons kijken naar ‘Bitteschön Dankeschön’, een retrospectieve rond het werk van Martin Kippenberger. De retrospectieve toont de ongelofelijke veelzijdigheid van één van de meest invloedrijke Duitse kunstenaars van zijn generatie. ‘Bitteschön Dankeschön’ is nog te zien tot 16 februari 2020 in Bundeskunsthalle Bonn.

‘Traces’, zo heet de nieuwe voorstelling van Wim Vandekeybus/Ultima Vez. De maker gaat op zoek naar de sporen van de natuur die het lichaam is vergeten, en vraagt zich af hoeveel natuur er nog aanwezig is in de mens. ‘Traces’ ging gisteren in première op December Dance in Brugge. Een volledige speellijst vindt u hier.

Podcast Pompidou - maandag 9 december 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.