Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou met Adriaan van Dis

Pompidou met Adriaan van Dis Kunst & Cultuur

Wat hoort u in de week van 22 mei in Pompidou? We zetten het hier op een rij!
Foto van Adriaan van Dis.

Adriaan van Dis. (c) www.adriaanvandis.nl

Maandag 22 mei

Pat Donnez brengt een hommage aan Herman de Coninck, die 20 jaar geleden overleed. Na zijn succesvolle boek 'Oorlogsenthousiasme' schreef de Nederlandse historicus Ewoud Kieft 'Het verboden boek', over Hitlers Mein Kampf en de aantrekkingskracht van het nazisme. Pieter T'Jonck zag de voorstelling van de Argentijnse theatermaker Mariano Pensotti op het Kunstenfestivaldesarts.

Dinsdag 23 mei

Jo Tollebeek praat over 19de-eeuwse geschiedenis en historische cultuur naar aanleiding van zijn nieuwste boek ‘Een slapeloos doordenken van alle dingen’. Heleen Debruyne las ‘Victoria’, de biografie over de beruchte 19de eeuwse Britse koningin. En Christophe Vekeman bespreekt ‘Marlena’, debuutroman van de Amerikaanse schrijfster Julie Buntin

Woensdag 24 mei

Vandaag is Adriaan van Dis te gast over zijn nieuwe roman ‘In het buitengebied’. Pianist Daan Vandewalle vertelt over zijn nieuwe project “Songs of Insurrection” met muziek van Frederic Rzewski. En Catherine Vuylsteke bespreekt ‘Dit is Londen’ van Ben Judah.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laten ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.