Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou met Luc Tuymans over zijn boek 'The Image Revisited'

Pompidou met Luc Tuymans over zijn boek 'The Image Revisited'Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat een uur met Luc Tuymans over de kunstenaars die hem inspireerden, naar aanleiding van het boek 'The Image Revisited'.

Luc Tuymans, The Image Revisited, Ludion

Kunstenaar Luc Tuymans heeft een messcherpe blik op kunst. Dat blijkt nog maar eens uit Sanguine, de tentoonstelling die hij voor Antwerpen Barok samenstelde in het M HKA. Barokmeesters plaatst hij er in dialoog met hedendaagse kunstenaars.

In het boek 'The Image Revisited' vertelt Tuymans hoe het kijken naar kunst altijd een doorslaggevende rol gespeeld heeft in zijn eigen werk als kunstenaar. Met de kunsthistorici Hans De Wolf, Gottfried Boehm en T.J. Clark ging hij in gesprek over de kunstenaars die hem door de jaren heen fascineerden, onder wie Goya, Titiaan, Courbet, Hopper en Richter. Maar het begon allemaal met een werk van El Greco in Boedapest, dat een verpletterende indruk maakte op de 19-jarige Tuymans.

'The Image Revisited' is verschenen bij Ludion.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - donderdag 21 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.