Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op de beurs, 25 april

Pompidou op de beurs, 25 aprilBlijf verwonderd!

Art Brussels: de jaarlijkse hoogmis voor Belgen die in kunst willen investeren. Hoe gaan galeristen te werk in al die drukte? En hoe beleven kunstenaars die keiharde marktplaats? Met Frank Demaegd van Zeno X (de galerie van Luc Tuymans), Ron Mandos van de gelijknamige Amsterdamse galerie, en kunstenaars Nadia Naveau en Karl Philips.
Te koop op Art Brussels. Base-Alpha Gallery

Te koop: werk van Nadia Naveau

Art Brussels gaat van start. Al sinds 1968 is de beurs een grote speler op de internationale kunstmarkt. Je struikelt er over verzamelaars, kunstenaars, binnen- en buitenlandse galeries en nieuwsgierige kunststudenten. 

- We spreken met galeristen over de ins en de outs van de kunstwereld. Met Frank Demaegd van Zeno X en Ron Mandos. Wat verkoopt goed op een beurs? Moeten kunstenaars soms artistiek inbinden om verkoopbaar te zijn? Wie koopt er eigenlijk kunst? Worden beurzen belangrijker dan musea? Kunnen kleine galeries dat eigenlijk wel betalen, die durze standen, en krijg je zo geen survival of the fittest en dus een artistieke verschraling?

- We spreken ook met kunstenaars. Karl Philips is een rebel in hart en nieren, zoekt in zijn werk de marges van de samenleving op. Toch trekt ook hij naar de beurs. 'Het hoort er bij,' vindt hij. 'Zo kan ik mijn andere projecten financieren. En Nadia Naveau krijgt van haar galerie Base-Alpha Gallery een hele stand om te tooien met haar uitzinnige sculpturen. 

Art Brussels loopt van 25 tot 28 april, op Tour&Taxis. 

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Wegens een technische storing is de kwaliteit van deze podcast niet erg goed. Met onze excuses.


Podcast Pompidou - donderdag 25 april 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram