Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 10 januari

Pompidou op dinsdag 10 januariKunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met regisseur Fien Troch, schrijfster Annelies Verbeke en klarinettiste Annelien Van Wauwe.
Annelies Verbeke, Foto: Alex Salinas

Annelies Verbeke, Foto: Alex Salinas

Annelies Verbeke stak haar liefde voor kortverhalen nooit onder stoelen of banken. Na haar prachtige roman Dertig Dagen bundelt ze nu 15 verhalen in Halleluja (De Geus). Over een punt zetten achter de dingen en op zoek gaan naar een nieuw begin.

Fien Troch slaat als regisseur nieuwe wegen in met haar vierde langspeelfilm Home. Rond de film hangt al enkele maanden een buzz, met bekroningen op het Filmfestival van Venetië en Film Fest GentHome laat zien wat jongeren vandaag bezig houdt en welke impact de band met hun ouders heeft.

Tijdens Klara in de Singel worden opnieuw de Klara Muziekprijzen uitgereikt. Klarinettiste Annelien Van Wauwe sleepte er vorig jaar de prijs voor Jonge Belofte in de wacht. Een belofte die zich waar maakt. Op 15 januari staat ze in Bozar naast pianiste Nino Gvetadze en ze is veelgevraagd in het buitenland.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.