Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 11 september 2018

Pompidou op dinsdag 11 september 2018Kunst & Cultuur

In Pompidou vandaag een inwijding in otaku-cultuur met kunstenaar/filmmaker Didier Volckaert, een kennismaking met de jonge theatermaakster Laura Vroom, en Christophe Vekeman over het nieuwe boek van de Duitse succesauteur Juli Zeh. En de podcastversie van deze uitzending kan u onderaan dit artikel gratis downloaden. Dat begint al een goede gewoonte te worden.
MER. Paper Kunsthalle

Didier Volckaert, Animated Life/Otaku Futurism

Kunstenaar en filmmaker Didier Volckaert heeft een passie voor Japan. Voor zijn Doctoraat in de Kunsten bestudeerde hij Japanse anime en de 'otaku'-cultuur eromheen. Het onderzoek bracht hem onder andere tot een alternatieve geschiedenis van de animatiefilm en een reflectie over hedendaags japonisme. Het boek 'Animated Life/Otaku Futurism' verscheen bij MER. Paper Kunsthalle.

Het Love At First Sight-festival in Antwerpen stelt werk van nieuwe podiumkunstenaars voor op verschillende plekken in de stad. Laura Vroom werkt in Zuidpool aan 'Langzaam gleed een berg het dal in', een voorstelling over ouder worden. Ze ging daarvoor aan de slag in een woonzorgcentrum.

Christophe Vekeman las 'Lege harten' van Juli Zeh, verschenen bij Ambo/Anthos.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 11 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram