Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 12 december

Pompidou op dinsdag 12 decemberKunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met fotograaf Carl De Keyzer. Catherine Vuylsteke brengt een boek van de Syrische schrijver Khaled Khalifa mee en Jeroen Struys houdt een pleidooi voor de 'slow cinema' van Lav Diaz.

Carl De Keyzer mocht als één van de weinig Westerse fotografen zijn lens richten op Noord-Korea. Het resultaat is te zien in het boek D.P.R. Korea Grand Tour, verschenen bij Lannoo, en op de gelijknamige tentoonstelling in de Floraliënhal in het Citadelpark in Gent.

De Syrische schrijver Khaled Khalifa woont en werkt nog altijd in zijn thuisland. In 'De dood is een zware klus', verschenen bij De Geus, vertelt hij hoe het eraan toegaat in het door oorlog geteisterde Syrië. Catherine Vuylsteke las het boek.

De Filipijnse regisseur Lav Diaz sleepte in 2016 de Gouden Leeuw in de wacht op het Filmfestival van Venetië met 'The woman who left', het drama van een vrouw die haar land opnieuw moet leren kennen na jarenlang onterecht in de gevangenis gezeten te hebben. De film komt nu pas bij ons in de zalen. Jeroen Struys ging kijken.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.