Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 12 juni 2018

Pompidou op dinsdag 12 juni 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Johanna Spaey over haar 'Kleine encyclopedie van de eenzaamheid'. Sara Debroey en Koen Van Synghel vertellen welke toptentoonstellingen u deze zomer zeker moet bezoeken.

Anni Albers, Europa, 1930-33, foto door Josef Albers, (c) The Josef and Anni Albers Foundation/VG Bild-Kunst Bonn 2018

Eenzaamheid heeft vele gezichten. Het is niet per definitie negatief, en het kan ook een bewuste keuze zijn. Johanna Spaey raakte in de ban van het thema en ontleedt het van A tot Z in haar 'Kleine encyclopedie van de eenzaamheid', verschenen bij De Geus.

Textielkunstenaar Anni Albers was een van de docenten aan het legendarische Bauhaus in Weimar en Dessau. Toch is haar oeuvre in de schaduw van haar mannelijke collega's gebleven. K20 in Düsseldorf brengt daar verandering in met een overzichtstentoonstelling. Sara Debroey ging kijken.

De tentoonstelling over de Japanse architect Junya Ishigami in de Fondation Cartier in Parijs is een doorslaand succes en werd drie maanden verlengd. Koen Van Synghel stelt het oeuvre van de architect voor.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 12 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram