Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 13 december in het teken van Pierre Boulez

Pompidou op dinsdag 13 december in het teken van Pierre BoulezKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem praat met auteur Emanuel Overbeke over Pierre Boulez. Christophe Vekeman en Art Nouveau-kenner Werner Adriaenssens brengen nieuw leesvoer mee.
Pierre Boulez, (c) Harald Hoffmann

Pierre Boulez, (c) Harald Hoffmann

Begin 2016 overleed componist en dirigent Pierre Boulez. Emanuel Overbeke brengt in het boek 'Een meester zonder hamer' (uitgeverij Vantilt) eerbetoon aan dit boegbeeld van de 20ste-eeuwse muziek. Welke visie had Boulez op muziek? Wat betekende hij voor zijn tijdgenoten? En hoe heeft hij de muziekwereld veranderd?

De Russische schrijver Michaïl Sjisjkin is te gast op 'Kort Dag', een avond gewijd aan het korte verhaal, en op de Russian Days in Flagey. Christophe Vekeman las zijn nieuwe verhalenbundel 'De kalligrafieles'.

De Britse schrijfster A.S. Byatt nam vorige week de Erasmusprijs in ontvangst. In haar nieuwe boek 'Pauw en wijnrank' (De Bezige Bij) schrijft ze haar bewondering neer voor kunstenaars Mariano Fortuny en William Morris. We lieten het lezen door Art Nouveau-kenner Werner Adriaenssens, verbonden aan het Jubelparkmuseum.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.