Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 13 juni

Pompidou op dinsdag 13 juniKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem trekt naar M in Leuven, dat een compleet nieuwe opstelling kreeg. Catherine Vuylsteke kijkt uit naar de komst van schrijfster Arundhati Roy en fotografe Mashid Mohadjerin stelt haar nieuwe boek voor.
M Leuven (c) Karel Rondou

M Leuven (c) Karel Rondou

Museum M in Leuven sloot enkele maanden de deuren om de permanente collectie op een compleet nieuwe manier te presenteren. Conservator Peter Carpreau vertelt hoe hij het aanpakte. Curator Eva Wittocx stelt de tentoonstellingen voor die er deze zomer lopen, van kunstenaars Aurélien Froment en Cécile B. Evans.

Twintig jaar na haar debuut stelt de Indiase schrijfster Arundhati Roy haar nieuwe roman voor, 'Het ministerie van Opperst Geluk' (uitgeverij Prometheus). Catherine Vuylsteke las het boek. Passa Porta nodigde de schrijfster uit naar Brussel, op 15 juni komt ze naar het Kaaitheater.

Fotografe Mashid Mohadjerin toont in haar boek 'Lipstick and gasmasks' (Idea Books) de vrouwen die het voortouw namen bij de protesten tijdens de Arabische Lente. Haar werk is ook te zien in Pedrami Gallery in Antwerpen. 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram