Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 13 maart 2018

Pompidou op dinsdag 13 maart 2018Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Toon Fret en Koenraad Hofman over 25 jaar Oxalys. Slaviste Lien Verpoest brengt werk van Svetlana Alexijevitsj mee en Greet Van Thienen stelt filosoof Timothy Morton voor.

Oxalys

Kamermuziekensemble Oxalys bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd op het Klarafestival. Chantal Pattyn blikt met Toon Fret en Koenraad Hofman terug op de voorbije 25 jaar en vooruit naar de toekomst.

De Wit-Russische journaliste Svetlana Alexijevitsj kreeg in 2015 de Nobelprijs Literatuur. In haar boeken laat ze verschillende stemmen aan het woord over de grote politieke gebeurtenissen in Rusland. De meest uiteenlopende opinies komen aan bod. Uitgeverij De Bezige Bij brengt sinds een paar jaar haar boeken uit in Nederlandse vertaling. Onlangs verscheen 'De laatste getuigen', waarin Russen vertellen over hun kindertijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Slaviste Lien Verpoest las het boek.

Greet Van Thienen stelt de Britse denker Timothy Morton voor. In 'Duistere ecologie' verknoopt hij het denken over ecologie met zijn achtergrond in literatuur en kunstgeschiedenis. Het boek verscheen bij Boom Filosofie.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.