Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Pompidou op dinsdag 14 maart

Pompidou op dinsdag 14 maartKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem heeft het over Luc Peire in het FeliXart Museum, Watteau in Haarlem en Contour in Mechelen.
Luc Peire, La porte ouverte, 1954, olieverf op doek, 100 x 150 cm, verzameling Stichting Jenny en Luc Peire, foto Dirk Pauwel

Luc Peire, La porte ouverte, 1954, olieverf op doek, 100 x 150 cm, verzameling Stichting Jenny en Luc Peire, foto Dirk Pauwels

In het FeliXart Museum in Drogenbos loopt een tentoonstelling over de abstracte kunstenaar Luc Peire en zijn zoektocht naar verticaliteit. Kurt Van Eeghem praat over het werk met Marc Peire, neef van de kunstenaar en drijvende kracht achter de Stichting Jenny & Luc Peire.

Sara Debroey trekt naar het Teylers Museum in Haarlem, waar 70 tekeningen en schilderijen van de 18de-eeuwse Franse kunstenaar Watteau te zien zijn.

De Contour Biënnale toont video, film en installaties op bijzondere locaties in Mechelen. Helemaal in lijn met het stadsfestival Op.Recht Mechelen is het thema van deze editie 'Polyphonic worlds: justice as medium'. Jos Van Den Bergh nam er een kijkje. 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laat ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: pompidou@klara.be

Pompidou wordt als podcast aangeboden.