Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 17 januari

Pompidou op dinsdag 17 januariKunst & Cultuur

Kurt Van Eeghem praat met Martin Michael Driessen over zijn bejubelde boek 'Rivieren'. Sara Debroey verdiept zich tijdens deze Art's Birthday in twistende kunstenaars. En Christophe Vekeman brengt werk mee van zijn favoriete schrijver Richard Yates.
Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen bundelt drie novellen in Rivieren, verschenen bij Van Oorschot. Het boek bleef in Vlaanderen lang onder de radar, maar sleepte in november 2016 de ECI-literatuurprijs in de wacht en dook daarna als geheimtip in tal van eindejaarslijstjes op. Hoog tijd om boek en auteur beter te leren kennen.

Op 17 januari wordt wereldwijd de verjaardag van de kunst gevierd, sinds Fluxus-kunstenaar Robert Filliou die dag - zijn eigen verjaardag - als dusdanig uitriep in 1963. Ook het M HKA plant een feest. Maar geen feest zonder ruzie. Sara Debroey las 'De kunst van de rivaliteit', verschenen bij Unieboek/Spectrum. Daarin onderzoekt kunstcriticus Sebastian Smee hoe vriendschappen tussen kunstenaars kunnen omslaan in rivaliteit. Of hoe de zoektocht naar inspiratie botst met de drang naar uniciteit.

Christophe Vekeman brengt een auteur mee die hem nauw aan het hart ligt: Richard Yates. Zijn roman 'Voorbije liefdes' verscheen in het Nederlands bij De Arbeiderspers.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram