Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 18 september 2018

Pompidou op dinsdag 18 september 2018Kunst & Cultuur

Dulle Griet van Pieter Bruegel is gerestaureerd, wat is het resultaat? Verder: Chris De Stoop over zijn nieuwe boek 'Wanneer het water breekt'en Véronique Rubens met een bijzonder concert in Amuz. Op dinsdag op de radio, en nu ook als podcast beschikbaar.

Dulle Griet is één van de bekendste schilderijen van Pieter Bruegel. Het schilderij werd de voorbije maanden grondig onder handen genomen door het restauratieteam van het KIK. Voor het werk doorreist naar Wenen voor de grote Bruegel-tentoonstelling in het Kunsthistorisches Museum, stelt Hilde De Clercq de resultaten van de restauratie voor.

Het verhaal van Vietnamese vluchtelingen in België staat centraal in 'Wanneer het water breekt', het nieuwe boek van Chris De Stoop. Het is verschenen bij De Bezige Bij.

De Brexit laat ook sporen na in de culturele wereld. Het European Union Baroque Orchestra verruilde Londen voor Antwerpen. Volgende week staat het orkest in Amuz onder leiding van topvioliste Amandine Beyer. Véronique Rubens blikt vooruit. 

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - donderdag 18 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.