Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 19 juni 2018

Pompidou op dinsdag 19 juni 2018Blijf verwonderd!

Nicky Aerts praat met Leo Copers en met Kathleen Weyts over de tentoonstelling 'Somewhere in between'.

Leo Copers, Waterlamp, 1969, gemengde materialen

Leo Copers kan terugblikken op vijftig jaar kunstenaarschap. Vier Belgische instellingen slaan dit jaar de handen in elkaar om dat te vieren: SMAK, M HKA, Middelheimmuseum en Bozar. Elk huis focust op een ander element uit Copers' oeuvre. Het SMAK brengt een overzicht van Copers' vroegste jaren, waarin de vier natuurelementen centraal staan. Bozar toont een reeks werken op papier.

Met de tentoonstelling 'Somewhere in between' in Bozar verkent Kathleen Weyts de hedendaagse kunstscène in Europa. Die speelt zich niet af in traditionele musea, maar in de ontmoeting tussen artiesten, curatoren en uiteenlopende kunstruimtes.

De restauratie van het Lam Gods is volop aan de gang. De overschilderingen op het middenpaneel werden verwijderd, en de originele laag van de gebroeders Van Eyck werd vandaag voorgesteld. Restaurateur Bart Devolder geeft er een extra woordje uitleg bij.

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 19 juni 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laten ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram