Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou op dinsdag 2 oktober 2018

Pompidou op dinsdag 2 oktober 2018Kunst & Cultuur

Met Peter Terrin over zijn nieuwe roman Patricia, Fikry El Azzouzi over het diversiteitscharter van de Vlaamse boekensector en Christophe Vekeman over het nieuwe boek van Philippe Claudel.
Jef Boes

Peter Terrin

Peter Terrin beschrijft in 'Patricia' hoe een succesvolle carrièrevrouw en moeder op een dag de knop omdraait en wegrent voor haar eigen leven. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.

De Vlaamse boekensector streeft naar meer diversiteit. Het Vlaams Fonds voor de Letteren werkt daarom aan een charter voor meer inclusiviteit. Wat denkt Fikry El Azzouzi daarvan? Zelf is hij al langer op zoek naar nieuwe stemmen. Een schooljaar lang gaf hij schrijfworkshops aan leerlingen uit het beroepsonderwijs. Hun teksten kunnen we lezen in de bundel 'Mogen de wijze jongens winnen, gij weet', verschenen bij Epo.

Philippe Claudel is te gast op Het Betere Boek in Gent, dat dit jaar in het teken van de Franse literatuur staat. Christophe Vekeman las zijn jongste boek, Archipel van de hond, verschenen bij De Bezige Bij.

Presentatie: Nicky Aerts

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - dinsdag 2 oktober 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.